Menu

Documenten

Document R-1554-14-7945-5v

Herman zoon van wijlen Gherit Hermans heeft geloofd als schuldenaar te betalen aan Pauwels zoon van wijlen Peter Crillaerts een jaarlijkse en erfelijke cijns van 60 stuivers elk jaar erfelijks op Onze Lieve Vrouwedag Lichtmis, zo zal Herman voor de eerste termijn, dat is op Lichtmis nu a.s., betalen 50 stuivers en verder alle andere jaren de voors. 60 stuivers zoals voors. staat en dat uit een huis, hof, schuur, schop, schaapskooi met de grond en erfenis daaraan liggende en daartoe behorende samen groot ca 11 lopensaet gelegen in de parochie van Tilburg ter plaatse genaamd in die Hasselt tussen:
erfenis van Adriaen Jan van Beeck met meer anderen een zijde
erfenis van Daniel Gherit Hermans ook met nog anderen ander zijde
voor aan die gemeijn straat een einde
erfenis van de Heilige Geest van Tilburg ook nog met meer anderen ander einde
zoals hij zeide en hij heeft geloofd te waren zoals gebruikelijk en het voors. huis etc. altijd goed, zeker genoeg etc. en alle kommer en calangies daarop komende allemaal voor hem af te doen.

Te mogen lossen altijd met Lichtmis met 50 karolus gulden, 20 stuivers of de waarde daarvan in ander goed gevalueerd geld voor elke kar. gulden voors. te rekenen, samen met de jaarcijns etc. behalve dat men het een half jaar tevoren op moet zeggen als men etc.

1554, mei 26

Bewerkt door: J.R.O. TrommelenFacebook    Twitter    Zoeken    Mail

Website: De Hasselt voor 1832